Agrifac ontwikkelt, bouwt en verkoopt veldspuiten en bietenrooiers. Agrifac produceert ‘Brilliant Simple’ machines op basis van het concept ‘4E for growers’. De 4 E’s staan voor: efficiënt, economisch, ergonomisch en ecologisch. Elk product en elke innovatie van Agrifac is ontwikkeld en ontworpen volgens deze 4E’s. Zo kan Agrifac producten ontwikkelen op basis van de behoeften van klanten en loopt het bedrijf altijd voorop met innovatieve oplossingen.
Agrifac wenst haar hoogwaardige spuitmachinetechnologie door te ontwikkelen, zodat op basis GPS- en sensortechnologie een zeer hoge nauwkeurigheid van gewasbescherming gerealiseerd wordt.
Drone4Agro is een start-up gericht op het ontwikkelen van een gecertificeerde drone voor agrarische toepassingen, die een last van 100 kg kan meenemen met een vliegtijd van 20 minuten. Afgelopen jaar heeft Drone4 Agro een werkend ‘proof-of-concept’ ontwikkeld en getest. Studies in een aantal van de markten laten helder het voordeel zien: Drones reduceren de productiekosten tot 50% en leiden tot 20% hogere gewasopbrengsten. Drone4Agro ziet kansen om deze ontwikkeling onderdeel te laten zijn van een nieuw agroproductiesysteem (zowel t.b.v. waarnemingen als het uitvoering van handelingen).
De Suiker Unie is onderdeel van de coöperatie Koninklijke Cosun waarbij de leden suikerbietentelers zijn. De coöperatie heeft als doel het optimaal en duurzaam tot waarde brengen van alle componenten van de suikerbiet, voor haar klanten, telers en medewerkers.
Binnen haar organisatie en het kennisinstituut is veel kennis over de suikerbietenteelt en –oogst aanwezig. Een nieuwe landbouwsysteem biedt nieuwe kansen om de teelt op een hoger plan te brengen: zij onderkennen het grote belang van o.a. oogstmechanisatie die de bodem ontziet.
De business unit Open Teelten van Wageningen University & Research levert een bijdrage aan de innovatie- en kennisontwikkeling in de sector, zowel nationaal als internationaal. In opdracht van private sector en overheden werken wij aan toepasbare innovaties waarbij onze onafhankelijke positie en een wetenschappelijk verantwoorde werkwijze voorop staan.
De faculteit Electrical Engineering draagt met haar kennis bij aan innovatieve aandrijfsystemen voor de landbouw.
In de afgelopen 50 jaar heeft Electrical Engineering de samenleving radicaal veranderd. Geen enkele andere discipline had zo’n dergelijke impact. Hoewel vaak onzichtbaar, is de huidige maatschappij doordrongen en volledig afhankelijk van de producten die Electrical Engineering heeft geproduceerd.
In de komende 50 jaar wordt een nog grotere verandering verwacht. In de betrokken gebieden, zoals communicatie, de zorg, energie en mobiliteit zullen grote aangesloten systemen met steeds toenemende complexiteit ontstaan. Deze kunnen alleen succesvol en kosteneffectief worden door de kennis die door Electrical Engineering is gegenereerd. De uitvoering, analyse en controle van deze grote, complexe gekoppelde systemen, voor zover zij betrekking hebben op het manipuleren van elektrische en elektromagnetische verschijnselen, is geselecteerd als het wetenschappelijke domein van de afdeling. De afdeling richt zich met name op aspecten met betrekking tot de hardware-implementatie en de gevolgen voor het hoger systeemniveau.
Steverink Techniek is een constructiebedrijf dat gespecialiseerd is in machineontwerp, machinebouw, prototypebouw, hydraulische systemen en maatwerk. Wim Steverink is tevens bedenker van het Lasting Fields concept, een landbouw concept waarin bodem, arbeid en energie geherdefinieerd zijn. Steverink Techniek ziet goede mogelijkheden voor zijn ideeën in dit project en wenst o.a. mee te werken aan het oplossen van o.a. het vraagstuk rondom grondbewerking binnen een nieuw systeem met strokenteelt.
Bij Agrifirm zijn de aangesloten boeren en tuinders eigenaren van de onderneming. Daarom zijn hun belangen leidend in alles wat wij doen. Wij fungeren als een schakel in succes. Agrifirm wil in de Nederlandse markt zowel in omzet als imago haar marktpositie versterken, door voorop te lopen in kennis en innovatie en door klantgerichte advisering.
Agrifirm wil in het project komen tot nieuwe combinaties van sensortechnologie en kennismodellen die praktisch toepasbaar zijn en bijdraagt tot het principe van “Meer met Minder”.
In Nederland biedt Bayer CropScience SA-NV telers het grootste aanbod gewasbeschermingsmiddelen met een op de Nederlandse markt gerichte onderneming. Nederland moet het niet van zijn oppervlakte hebben, maar van zijn kennis van deze teelten. Bayer werkt hard aan duurzame gewasbeschermingsconcepten, o.a. op basis van precisielandbouwtechnieken. Op haar proeflocatie genaamd Forward Farming in Abbenes worden de nieuwe concepten onder praktijkomstandigheden uitgetest. Het beter kunnen detecteren van onkruiden, ziekten en plagen biedt kansen om grote stappen voorwaarts te kunnen zetten.
LTO Noord is de agrarische ondernemersorganisatie in de negen provincies boven de Maas. De organisatie werkt aan het versterken van de economische en maatschappelijke positie van haar leden, boeren en tuinders. Zij richt zich in het project op het vergroten van de betrokkenheid van ondernemers en het vertalen van resultaten naar de doelgroep.
Als internationaal leidende bank in food en agri draagt de Rabobank samen met klanten, partners en collega’s bij aan oplossingen gericht op de vier dimensies van voedselzekerheid: het verbeteren van de beschikbaarheid van voedsel, het verbeteren van de toegang tot voedsel, het stimuleren van gebalanceerde, gezonde voeding en het verbeteren van de stabiliteit. Het voorliggende project beoogt een aantal grote knelpunten in de voedselproductie weg te nemen. Daarom wil de Rabobank dit initiatief ondersteunen en hierin meedenken.
Het bedrijf heeft ’s werelds eerste elektrisch aangedreven tractor gebouwd: een werktuigdrager die ontworpen voor landbouwsystemen met vaste rijpaden (Controlled Traffic Farming). Het apparaat biedt kansen om tot echt onbereden stroken te komen.
De Multi-tool trac BV brengt haar ideeën en ontwerpen in in het project om op basis daarvan tot een beter ontwerp te komen voor het te ontwikkelen landbouwsysteem.
AgroIntelli is een Deens ontwikkelingsbedrijf gericht op duurzame intensivering van de akkerbouw. AgroIntelli creert revolutionaire en radicale innovaties voor de akkerbouw op het gebied van automatisering, navigatie en beeld technologie.
Binnen SMARAGD zal AgroIntelli innovaties ontwikkelen en testen voor oogstlogistiek (ICT oplossing) in combinatie met autonome voertuigen voor de oogsthandelingen.